Perzische tapijten

Karpettenwinkel XL heeft een groot assortiment aan Perzische tapijten in huis in veel verschillende maten, kleuren en patronen. De Perzische tapijten van Karpettenwinkel XL zijn afkomstig uit faillissementen en liggen nu voor zeer aantrekkelijke prijzen in de winkel. Alle Perzische tapijten zijn met de hand geknoopt en van a tot z handwerk. Er zijn verschillende knoopdichtheden aanwezig en er zijn naast de traditionele Perzische tapijten ook Kelims, Zieglers en zijde tapijten aanwezig. Mocht u bepaalde wensen hebben in maat of soort en dit is niet aanwezig in de winkel. Dan kunnen wij bij de importeur informeren of zij deze tapijten op voorraad hebben. Deze tapijten kunnen dan geheel vrijblijvend voor u in huis gehaald worden zodat u ze in de winkel op uw gemak kunt bekijken.

Een Perzisch tapijt oubollig? Zeker niet. Tegenwoordig past een Perzisch tapijt prima in een mooi en strak modern interieur. Het maakt het geheel chique en doorbreekt de strakke lijnen waardoor het Perzische tapijt echt een eyecatcher in uw huis wordt.

Dit is een Perzisch 100% zijden tapijt. Het knopen van deze tapijten kan wel 2 jaar duren, het heeft ruim 550.000 knopen per m/2!

WAT IS EEN PERZISCH TAPIJT?

Een Perzisch tapijt is een handgemaakt tapijt afkomstig uit Perzië/Iran en draagt vaak de naam van de regio waar het tapijt geknoopt is. Tegenwoordig komen er ook veel Perzische tapijten uit Pakistan en India. Deze zijn vaak gemaakt naar de patronen van de tapijten die uit Iran komen. Ook in deze landen worden de tapijten volledig met de hand gemaakt.

HOE WORDT EEN PERZISCH TAPIJT GEMAAKT

Een Perzisch tapijt met behulp van een weefgetouw gemaakt, het knopen wordt volledig met de hand gedaan.

Er worden eerst kettingdraden gespannen waarna er inslagdraden tussen geweven worden. Hoe meer kettingdraden hoe fijner het tapijt.

Na elke ingeweven inslagdraad volgt een rij knopen. De knopen worden rond twee kettingdraden geknoopt en daarna afgeknipt. De twee einddraden van een knoop vormen de pool van het tapijt.

Het maken van een tapijt van drie bij vier meter kan soms wel zo’n 6 jaar duren. Afhankelijk van het ontwerp, aantal kettingdraden, tapijtknopen en inslagdraden. Dit komt omdat het een zeer fijn en nauwkeurig werk is dat totale concentratie vraagt van de knoper. Er wordt dan ook vaak maar een aantal uur per dag aan een tapijt gewerkt.

Heeft u vragen over de Perzische tapijten? Kom dan gerust langs in de winkel of bel/email ons voor antwoord op uw vragen